Při podzimní cestě po západním pobřeží USA jsme zastavili na krátkou návštěvu u tety Kukrošů Marie. Byla to skvělá hostitelka a ze všeho jídla, které pro nás připravila nám snad nejvíc chutnalo grilované kuře s "tetinčinou remuládou na grilované maso". Samozřejmě, že recept jsme odvezli do Čech a nedávno konečně zkusili doma. Bylo to ono! Nemělo to chybu. Proto nám bylo líto se s Vámi nepodělit o tuto dobrotu. Takže potřebujeme:
1) Jednu velkou červenou cibuli
2) Jednu malou plechovku mandarinek
3) Jeden balíček čerstvé koriandrové natě
4) Půl šálku olivového oleje
A začneme:
Cibuli nadrobno nakrájíme, stejně nadrobno nasekáme koriandrovou nať. Půl šťávy z mandarinkové konzervy smícháme s 1/2 šálkem olivového oleje a přidáme cibuli, nať a mandarinky. Smícháme a v misce před podáváním necháme dvě hodiny uležet v ledničce. Co dodat? Jednoduché a nemá to chybu.